Fare İlaçlama uygulamalarının, bu işi yıllardır yapan profesyoneller tarafından yapılması büyük önem taşır. Çünkü; fareler ve insanlar temelde birçok özellik bakımından benzerlikler gösterirler. Fare, kemiriciler (Rodentia) takımının Myomorpha alt takımından, başta ev faresi (Mus musculus) olmak üzere çok sayı da küçük memelinin ortak adıdır. Hem farelerin hemde insanların memeli canlılar sınıfında yer almaları, fare ile mücadelede uygulanan ilaçların ( rodentisit ) aynı şekilde insanlar üzerinde de etkili olması sonucunu doğurmaktadır. Bu durum uygulamanın daha dikkatli yapılmasını gerektirmektedir. Gerekli tedbirler alınmadan yapılan fare ilaçlama uygulamaları insan sağlığını doğrudan tehdit eder ve fare üzerinde iç kanama, sinirsel felç vb. etkiler yaratan ilaçlar insan üzerinde de aynı etkileri gösterebilmektedir. Bizim için sağlığınız değerlidir, bu nedenle hemen arayın sağlığınızı tehlikeye atmayın.
Fare Türleri Nelerdir?
Fareler gece yaratıklarıdır ve nadiren ev sahipleri tarafından görülürler. Bu, tanımlama işini oldukça zorlaştırabilir. Genellikle geceleri veya alacakaranlıkta, evin diğer sakinlerinin çoğu uyurken yiyecek ararlar. Ev sahipleri fare istilacılarını görseler bile, bu sadece kısa bir süre için olabilir ve türleri tanımlamak için yeterli olmayabilir.
Neyse ki, Avrasya ilaçlama ‘nın kemirgen uzmanları, eviniz, işyeriniz ve belirli fareler için doğru kontrol yöntemini oluşturmanıza yardımcı olacak kimlik tespitine yardımcı olacak uzmanlığa ve bilgi birikimine sahiptir.
Evlerde diğerlerinden daha yaygın olarak bulunan bazı fare türleri vardır. Mülkünüzdeki fareleri tanımlamanıza yardımcı olması için arayabileceğiniz belirli özellikler vardır. Alternatif olarak, farelerin ortak belirtileri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz, bu da gerçekten bir sorununuz olup olmadığını doğrulamanıza yardımcı olabilir.
Türkiye’de bulunan birçok farklı fare türü vardır. Büyük bir haşere olarak kabul edilen ilk 3 fare türü Ev Faresi, Tarla Faresi ve lağım Faresidir.
Ev faresi
Ev fareleri tüm yıl boyunca etkindir, bu da onları herhangi bir zamanda evinizi veya işinizi istila ederken bulabileceğiniz anlamına gelir.
Görünüm
Boyut: 7-10 cm uzunluğundadır, aynı uzunlukta bir kuyruk mevcuttur.
Ağırlık: 15-30 gr
Nispeten küçük ayakları, başları, büyük gözleri ve kulakları onları genç kahverengi fareden (Rattus norvegicus) ayırır.
Ev faresi tipik bir fare profiline sahiptir: iri gözlü ve ince saçlı kulaklı küçük ayaklar ve ince bıyıklı sivri burun. Vücut uzunlukları 60-90 mm arasında değişir ve kuyruk genellikle vücudunun uzunluğuna eşittir ve 90 mm daha ekler.
25 g’dan daha az ağırlığa sahiptirler ve kürk renkleri, üzerinde seyrek tüyleri olan kuyruğa kadar düzgün bir şekilde açık kahverengi ve gridir.
Tarla faresi
Tarla faresinin alt kısmı daha açık kahverengi kumlu kürkü vardır.
Çoğunlukla açık havada yaşadığı için, bir ev faresinden daha büyük gözleri ve kulakları vardır. Bu, avlanmayı önlemek için bir uyarlamadır.
Tarla farelerinin de uzun kuyrukları vardır, bu da onları oldukça çevik dağcılar yapar.
Yavrular genel olarak daha gri, hala ev farelerinden daha büyük kulaklar, arka ayaklar ve kuyruklar.
Fındık faresi
Fındık faresi 8 cm den küçük sarı kahverengi tüyleri olan ve büyük siyah gözlere sahip bir fare türüdür. Ağırlıkları 50 gr dan azdır. Kış uykusuna yatan bu memeli canlı türü öncesinde beslenerek kendini hazır hale getirir. Beslenmesi doğal yaşam içinde mevsime ve tabiatın mevsimsel olarak kensine sunduğu gıdalara göre değişir. Haşere aktivitesinin arttığı yaz dönemlerinde böcekler ve çiçeklerle beslenebilir. Fındık ve türvi kalorisi yüksek ve yağlı ürünlerle ise soğuk mevsimlerde kış uykusuna yatmadan önce beslenmek ister.
Cardon faresi
Cardon faresi lağım faresinin halk arasındaki diğer bir adıdır. Sıçan grubu farelerinin en büyüklerinden olan cardon fareleri hem sağlığımızı hem de maddi zararlar vererek bizleri tehdit etmektedirler. Lağım fareleri için bahsettiğimiz tüm özelliklere sahip olan cardon fareleri vahşi kemirgen grubuna girmektedir. Yaşam alanlarımıza kanalizasyon ve benzeri hijyenik olmayan ortamlardan gelen bu cardon fareleri binalarımıza, elektronik aletlerimize ve gıdalarımıza zarar verebilirler. 20 yıldan fazla süredir cardon fareleriyle mücadele eden ilaclama.com.tr olarak %100 Başarı ile uygulama gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isteriz.
Fareler Evdeki Eşyalarınıza Zarar Verir
Işığı sevmeyen ancak geceleri ise bir o kadar ortalıkta dolanmayı çok seven bu kemirgen hayvanlar, evimizde bulunan mobilyadan ahşap aksamlara, dolaplardan giysilere, alçı panolardan kıyafetlere kadar birçok eşyayı kemirerek delik deşik eder.
Evimizde bulunan farelerden kurtulmak için evin çeşitli yerlerine fare ilacı ve fare kapanları kursak da bu kemirgenlerden kurtulmak bir o kadar zor.
Çünkü fareler doğurganlıkları sayesinde çok fazla sayıda üreyebilen kemirgenlerdir.
Binaların duvarları, alçı ile kapatılan yerleri, çimento olsa dahi fareler kemirgenlikleri sayesinde bu gibi yerlerden kendilerine geçiş alanları üretebilirler. Birçok aile fareler yüzünden yaşamlarını zorlaştırıyor.
Kemirici dişlerini kullanarak asla durmak bilmeyen farelerin ev içerisinde dolaşmalarını engellemek ve kesin olarak onlardan kurtulmak için fare ilaçlamada profesyonel ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Sektörde bu alanda hizmet veren pek çok firma bulunuyor. Fakat kullandıkları ilaçlar ve personellerin tecrübesi oldukça önemlidir. Fare ile mücadele oldukça zordur. Özellikle insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Bu sebeple ilaçlama tecrübeli ve sertifika sahibi firmalar ile yapılmalıdır. Bir firma seçerken bu unsurları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Siz değerli müşterilerimize sektörde en iyi koşullarda hizmet sunuyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden fare türleri için kısa sürede çözüm odaklı hizmet sunuyoruz.
Tarla faresi, lağım faresi ve ev faresinin dışında onlarca fare çeşidi vardır. Küçük farelerde kedi boyunda fareler mevcuttur. En inatçı olanları lağım fareleridir. Pis ortamda birçok mikroba karşı dirençli bir şekilde yaşarlar fare ilaçlama tekniklerinde en sert ilaçlar kullanılır. Dirençli olmalarının yanı sıra yerinde durmayan bu hayvanların çıkış noktalarına fare ilaçlama işlemleri uygulanır. Bu şekilde tamamen bu zararlı hayvanlardan kurtulabilirsiniz.